О.Куманово: Куманово домаќин на Локалниот Економско Социјален Совет од Кичево и Струга

Вчера, Локалниот Економско Социјален Совет од Општина Куманово беше домаќин на средбата со претставник од меѓународната Организација на трудот и претставници од ЛЕСС Кичево и Струга.

На средбата се дискутираше за активностите кои се превземаат од овие совети, се разменуваа искуства и се претставија идни планови, се со цел подобрување на социо-економските состојби во општините.

Извор: Општина Куманово