О.Куманово: Ларвицидна дезинсекција во Куманово

На 17 мај 2019 година (петок) на територијата на Општина Куманово ќе се спроведе ларвицидна дезинсекција, која има за цел уништување на ларвите на комарците.

Во случај на неповолни временски услови истото се одложува до наредниот поволен ден.

Извор: Општина Куманово