О.Куманово: Младинско пионерско првенство во шах

Во просториите на ООУ „Крсте Мисирков„викендов, се одржа младинско пионерско првенство на град Куманово во шах, во организација на „Шаховски клуб„ Куманово. Градоначалникот Максим Димитриевски го отвори турнирот и им посака среќа на натпреварувачите. Од 01.07.2019 до 03.07.2019 во „Етно село Тимчевски“ ќе се одржи Меѓународен оупен турнир во шах за млади до дваесет години. Предвидено е учество на овој турнир да земат натпреварувачи – шахисти од сите балкански земји. Организацијата ќе биде од страна на Шаховски клуб Куманово, врвниот шахист Александра Димитриевиќ и општина Куманово.

Извор: Општина Куманово