O.Куманово: На први јуни фолклорна смотра на градскиот плоштад

По повод 500 години Куманово, во сабота (01.06.2019) на градскиот плоштад со почеток во 19:00 часот за прв пат ќе се одржи фолклорна смотра, на која ќе учествуваат културно уметничките друштва од градот. Овој настан е во организација на Секторот за култура и спорт и Фондација за култура и спорт, а се реализира по програмата за Град на култура за 2019 година.