O.Куманово: Во Куманово се одржа настан за одбележување на унгарската култура

По повод дваесет и пет годишнината од почетокот на дипломатските односи меѓу Република Северна Македонија и Унгарија, во Куманово вчера се одржа изложба преку која беа претставена унгарската историја, култура,традиција и храна.

Свое обраќање на настанот имаше Претседателот на Совет на Општина Куманово Атина Мургашанска и Амбасадорот на Република Унгарија Д-р Ласло Дукс.

Извор: Општина Куманово