O.Охрид: Градоначалникот Константин Георгиески во работна посета на Словенија

Делегација на Општина Охрид предводена од Градоначалникот Константин Георгиески престојува во работна посета на Центарот за меѓународна соработка и развој (CMSR) во Љубљана, Словенија.

Во рамки на посетата, денеска беше остварен работен состанок со директорот на Центарот, Клемен Потишек и неговиот заменик Ема Роде. На средбата беше разговарано за можна идна соработка на заеднички проекти помеѓу општина Охрид и оваа организација, со посредство на Секретаријатот за европски прашања при Владата на Република Северна Македонија. На средбата беше договорено, претставници на Центарот за меѓународна соработка и развој во текот на наредниот месец да дојдат во посета на Општина Охрид.

Извор: Општина Охрид