О.Охрид: Градоначалникот Георгиески, ги прими почесните гости на Спортската манифестација „Охрид трчат“

Градоначалникот Константин Георгиески, на ден 01.06.2019 година ги прими почесните гости на Спортската манифестација „Охрид трчат“, што викендов се одржува во Охрид.

Спортската делегација беше составена од, Ален Бошковиќ кој е директор на полумаратонот во Дубровник „DU – motion“, директорот на полумаратонот во Мостар, Фрањо Ловрич, директорот на полумаратонот во Бања Лука, Владимир Селец, Верољуб Змијанац директор на „Србија бизнис ран“ и Ивета Бинива претставник на „Ран Бугарија“.

На средбата се разговараше за нивното учество на овогодинешното издание на „Охрид трчат“, за организацијата на нивните маратони, но и за продлабочување на веќе добровоспоставената соработка.

Извор: Општина Охрид