О.Струга: Демант

Општина Струга демантира дека во основното училиште “Браќа Миладинов” немаше греење  три недели по ред. Општина Струга во разговор со директорката на училиштето, дозна дека во “Браќа Миладиновци” немаше греење само вчера, така што наставата  продолжи со скратени часови.  Станува збор за технички проблем  односно за задоцнето снабдување со дрва за греење но веќе се преземени мерки и од утре наставата ќе се одвива редовно и со регулирано греење.


Општина Струга освен што ги им одговорила и ги исполнила сите барања на училиштето за дрва и нафта за греење,  ги има отплатено и долговите од претходниот мандат, односно се исплатени околу 4 милиони денари само за електрична енергија додека се преземени  да се платат  693, 100 денари за дрво за 2018-2019 година.

Извор: Општина Струга