Општина Берово: ,,Заеднички да ги поддржиме лицата со аутизам”

Средношколците од ОСУ,,Ацо Русковски” од Берово, со јасна порака, на меѓународниот ден, посветен на лицата со аутизам:

,,Заеднички да ги поддржиме лицата со аутизам”.

Низ рецитал од книгата ,,10 работи кои секое дете со аутизам сака да ги знае” од Ellen Notbohm,тие денешниот ден им го посветија на лицата со аутизам.

Организираниот настан заврши со делење на летоци и пеење на химната за аутизам ,,Мојот свет”

Извор: Општина Берово

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *