Општина Богданци: Се одржа традиционалната манифестација „Априлијада“

По повод 1 април, Денот на шегата, со почеток во 10.00 часот во Градскиот парк во Богданци се одржа традиционалната манифестација „Априлијада“.

Во програмата свое учество зедоа дечиња од ЈОУДГ „Коста Поп Ристов Делчев“, како и ученици од ООУ „Петар Мусев“ Богданци, ООУ “Кирил и Методиј“ Стојаково и СОУ „Богданци“.

Настанот го организираше Дом на Култура „Бранд Петрушев“ во соработка со Општина Богданци. 

Сите учесници добија Благодарници за учество а соодветно беа наградени  следните маски:

  • Прва награда – „Каменковци од Бед Рок“, Vа одделение ООУ „Петар Мусев“ Богданци;
  • Втора награда – „Дождовни облачиња“, ООУ „Кирил и Методиј“ Стојаково и „Гости од Хаваи“ од ЈОУДГ „Коста Поп Ристов Делчев“ Богданци;
  • Трета награда – „Медицинска интервенција“ I-5 клас СОУ „Богданци и „Професии“ VI одделение ООУ „Кирил и Методиј“ Стојаково.

Извор:  Oпштина Богданци

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *