Општина Ѓорче Петров: Бесплатни правни совети за барателите на легализација на дивоградбите

Да го олесниме и поедноставиме патот за легализација на бесправно изградените објекти, преку соодветна стручна помош. Онаму каде има проблем, општината нуди бесплатен правен совет за барателите  на легализација на дивоградбите, кои го испочитувале законскиот рок за пријавување.

Преку ,,Здружението на млади правници” ќе се обидеме да ги информираме граѓанините кои правни  механизми им стојат на располагање, со цел побрзо да го легализираат својот имот.

Сите заинтересирани за вакви бесплатни правни совети да се обратат до Секторот за Урбанизам.

Извор: Општина Ѓорче Петров

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *