Општина Карпош: Обновено детското игралиште во Жданец

Општина Карпош изврши целосна санација на детското игралиште во Жданец.

Беа обновени детските реквизити, лулашките и тобоганот, а обновена е и урбаната опрема за релаксација на повозрасните сограѓани. 

Во претстојниот период, локалната самоуправа ќе продолжи со санација на постоечките игралишта, но и со изведба на нови зони за рекреација на најмладите.

Апелираме до сите граѓани да имаат правилен третман кон детските реквизити и урбаната опрема и нивна заштита од оштетување.

Извор: Општина Карпош

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *