Општина Кавадарци: Хортикултурното уредување на новите жардинери на плоштад

Привршува проектот за разубавување на градскиот плоштад. Ангажираната фирма деновиве работи на хортикултурното уредување на новоизградените зелени површини.

Во новите жардинери се засадени 12 дрва од видот „Јапонска цреша“, од кои 10 на локацијата каде се наоѓаше летната сцена, како и две садници во жардинерата покрај улицата „Благој Крстиќ“. Хортикултурното уредување опфаќа садење на украсни растенија, цвеќиња и сеење на трева.

Со овој зафат градскиот плоштад добива хуманизиран и хортикултурно уреден лик, како катче за одмор на граѓаните.

Извор: Општина Кавадарци