Општина Кавадарци: Известување

Се известуваат жителите на Општина Кавадарци дека од понеделник 25.03.2019 година се пушта во функција “пајак“ возилото на ЈП Паркинг- Кавадарци.

Ќе се интервенира на хаварисаните возила и ќе се врши транспорт до депото на Северен булевар.

Исто така ќе се интервенира и на непрописно паркираните возила и возила паркирани во зелени површини.

Се апелира до граѓаните прописно да ги паркираат своите возила на веќе обележаните паркинг места.

Оваа одлука важи се до започнувањето  со работа на Зонско паркирање во склоп на  ЈП Паркинг – Кавадарци.

За непрописно паркинатите возила ќе следуваат и казни од надлежните служби – стои во известувањето од кабинетот на градоначалникот на општина Кавадарци, Митко Јанчев.

Работно време

Подигање т.е отстранување на возила и наплатата на подигнати возила кои биле непрописно паркирани се врши Од  ДЕПО

Понеделник -Петок 07.00 до  22.00  часот

Сабота од 07-15 часот.

Ценовник

За да добиете информации во врска со ценовникот на услуги на јавните паркиралишта Паркинг Кавадарци-Кавадарци

Подигнување и пренос на возило до Депо Пајак по налог на овластено лицеУСЛУГАЦЕНА
Подигнување и пренос на возило до Депо Пајак по налог на овластено лице1500,00 ден
Подигнување на возило од зелена површина, по налог на комунален инспектор и пренос на возилото до Депо Пајак1500,00 ден
Подигнување непрописно паркирано  возило по налог на овластено лице, кога сопственикот се појавува на лице место и самостојно го отстранува1000,00 ден
Подигање на хаварисани волила по налог на овластено лице500,00  ден
Лежалина на возило во депо за ден200,00  ден

За повеќе информации обратете се на телефонскиот број ДЕПО 072 805- 820,

Службено лице 070 402-498

Извор: Општина Кавадарци

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *