Општина Куманово: Претседателот на Владата во посета на општина Куманово

Градоначалникот Максим Димитриевски денеска во својот кабинет оствари прва протоколарна средба со премиерот на Република Северна Македонија Зоран Заев.

На средбата присуствуваа Министерот за Внатрешни работи Оливер Спасовски, Претседателот на Советот на Општина Куманово Атина Мургашанска и претставници од општинската администрација. На состанокот се разговараше за проектите кои се во тек како и за сите планирани инвестиции во 2019 година.

Градоначалникот ги претстави и активностите кои што се предвидени по повод прославата на јубилејот 500 години од постоење на Куманово, кое е од исклучително значење за градот и државата.

По средбата заедно се упатија на трибина со наслов „Фер Општество – шанса за сите„ што се одржа во големата сала на зградата на поранешен „Комитет„

Извор: Општина Куманово

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *