Општина Охрид: Акција за чистење на потегот од Хидробиолошки Завод-Свети Наум

Екипите на Ј.П.„Охридски Комуналец„ започнаа широко-опфатна акција за чистење на расфрлан комунален отпад на потегот од Хидробиолошки Завод до Свети Наум.

Покрај тоа што се расчистуваат површините покрај коловозните ленти од магистралниот пат, се расчистуваат и површините во населените места на овој потег: Рача, Свети Стефан, Лагадин па се до Свети Наум.

Големи количини тешко разградлив отпад (пластична и картонска амбалажа, лименки, најлон кеси се подигнати околу паркинг-просторот кај Горица 3, околу дискотеката Горица 1 и во нас.Свети Стефан.

За жал повторно на површина испливува еко-некултурата на поединци кои отпадот го расфрлале каде ќе стигнат.

Со оваа акција се опфатени и плажите кои не се дадени под концесија на овој потег.

Поради обемноста на акцијата, истата ќе трае подолг временски период.

Извор: Општина Охрид

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *