Општина Охрид: Акција за чистење во 8 ма урбана заедница

Ј.П.„Охридски Комуналец„ по сопствена иницијатива спроведе акција за чистење на површините кои не се јавни околу станбените згради во 8.ма урбана зедница . Опфатени се улиците: „Никола Карев„, „Галичица„ и ул.„АСНОМ„.

Подигнат е расфрланиот комунален отпад, а граѓаните треба да имаат одговорност за просторот околу нив и да не создаваат мини депонии во средината која живеат. Се надеваме на поголема еколошка и граѓанска свест бидејќи од нас зависи во каква населба и во каква животна средина ќе живееме.

Извор: Општина Охрид

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *