Општина Струга: 8 Април – Меѓународниот ден на Ромите

По повод Меѓународниот ден на ромската заедница, ромските здруженија организираа низа активности во центарот на градот, кои ги одразуваат ромските традиции, култура и историја низ годините.

8 април служи за да нè потсети дека и ромската заедница е дел од нашето општество, па затоа мораме да ги поддржиме и да им дадеме можност да се вклучат како и сите други.

Почитувани граѓани од ромска националност, нека Ви е честит празникот!

Извор: Општина Струга