УЈП: Годишна даночна пријава – Највисок доход 2019 година

Директорката на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска денес на прес конференција посветена на Годишната даночна пријава – највисокиот доход во 2019, соопшти дека Управата за јавни приходи изготви пополнета Годишна даночна пријава, за 802.235 граѓани, со искажан 311.347.898.662,00 денари годишен бруто доход и 19.890.696.418,00 денари пресметан данок на личен доход.


Во прилог е прес пакет во кој е содржана анализата на Годишните даночни пријави за 2019 година.

Извор: Управа за јавни приходи