Влада: Денес нашата земја добива претседател, лидер кој ни се приклучува во водството напред

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев испрати честитка по повод инаугурацијата на Претседателот на државата Стево Пендаровски. Честитката ви ја презентираме во целост:

„Почитувани граѓани,
денес нашата земја добива претседател – тоа е нашиот Стево Пендаровски, лидер кој ни се приклучува во водството напред, во нашата заедничка иницијатива со која ја правиме Северна Македонија убаво место за живеење.

Денес Пендаровски ја презема должноста да биде претседател на сите граѓани, натпартиски, да се бори за правда и правичност и да ја претставува земјата достоинствено насекаде низ светот.

Драг Стево,
Нека е честито, успеавме, граѓаните потврдија дека мораме да продолжиме напред, преку заедништво.

Ти посакувам успех и верувам во конструктивна соработка во интерес на развојот. 

Сега одговорноста е голема. Те поддржувам за да им служиш посветено и праведно на сите граѓани и на нашата држава.

Честитки, се гледаме наскоро во Скопје, на првото претседателско-премиерско кафе, и на првиот работен состанок. Нѐ чека многу заедничка работа, за нашиот народ.”

Извор: Влада