spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниДебар: Известување

Дебар: Известување

Врз основа на последните примероци земени од Дебарското Езеро од Центарот за јавно здравје (ЈЗУ) – Охрид, од микробиолошките анализи, експертското мислење вели:
Според испитуваните параметри на ЕЗЕРСКА ВОДА а според (Сл.Весник на РМ бр. 129/2016) , класификацијата е
оценета со ОДЛИЧНА.а според Уредбата за класификација на водите 18/99 испитувањето на параметрите од хемиската анализа одговараат на I-ва класа.Резултатите се однесуваат само на испитуваниот примерок езерска вода.

Оваа вода може да се користи за капење и рекреација како и за спортови на вода!!!

ЈЗУ- Охрид

mostra_resenie_1477 Download

mostra_resenie_1478 Download

mostra_resenie_1479 Download

mostra_resenie_1480 Download

mostra_resenie_1481 Download

Извор: Општина Дебар

Прочитајте

Бутел: По 40 години реконструкцијата на улицата “Натанаил Кучевишки”

0
Нема запирање кога се работи за доброто на граѓаните и за нивните потреби. Денес, започна реконструкцијата на улицата “Натанаил Кучевишки” со површина од 3000...