spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

САДУ

САДУ со барање за средба до УПОЗ за заедничко делување за покачување на платите

По објавата на синдикатот на УПОЗ, за организирање на предупредувачки протест, следната недела за изразување на незадоволство од Владата поради непристапување кон покачување на...

Се бара преговори со ресорните министерства и Владата за покачување на платите

Почитувани претставници на средствата за јавно информирање, Синдикатот на администрација и државната управа на Македонија (САДУ) на 03.03.2022 испрати барање за итен состанок до Претседателот...

Потпишан Колективен договор во Судскиот совет

На ден 29.12.2021 Претседателот на Синдикалната организација на Судски Совет Азбије Беќир и Претседателот на Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија Благоја...
spot_img

НАЈЧИТАНИ

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ