spot_img
HomeСамостојни органи

Самостојни органи

АФПЗРР: Исплатени директните плаќања за живинарство

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој  ја реализираше исплатата за директните плаќања за амортизирани несилки заклани во регистрирани кланични капацитети и...

АФПЗРР : Реализирана исплатата за директните плаќања за малите земјоделски стопанства

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ја реализираше исплатата на директните плаќања за мали земјоделски стопанства дефинирани според историски плаќања од...

АФПЗРР: Исплатени директните плаќања за одгледувачите на говеда и пчелни семејства

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ја реализираше исплатата за директните плаќања за обележани грла говеда и дирекните плаќања за регистрирани...

АФПЗРР: Исплатени субвенциите за обележани грла овци, кози и женски приплодни грла – маторици

Агенција за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој изврши исплата по основ директни плаќања за обележани грла овци, обележани грла кози и женски...

АХВ: Пријавете каснувања на КУЧИЊА

Прочитајте и дознајте детално и официјално:👀👇   Пријавете каснување од КУЧИЊА    Извор: Агенција за храна и ветеринарство 

АХВ: Бабовски за Ал Џезеира: Состојбата со африканската чума кај свињите е стабилна

Ситуацијата со африканската свинска чума во последниве три месеци е стабилна, изјави за ТВ Ал Џезеира, директорот на Агенција за храна и ветеринарство Николче...

АХВ: Храна базирана на клетки

Производството на храна базирана на клетки, исто така познато како клеточно земјоделство, вклучува култивирање на клетки изолирани од животни проследено со преработка заради производство...

АХВ: Бабовски учесник на 87 состанок на Советодавниот форум на Европската агенција за безбедност на храната (EFSA)

Јакнење на националните капацитети во областа на проценка на ризик за безбедноста на храната и подобрување на алатките за репортирање на националните податоци од...

НАЕОП: Спроведување на политики и зацврстување на регионалната соработка во поглед на “Green Balkans” со цел квалитетна имплементација на зелените политики

Националната агенција за европски образовни програми и мобилност организира семинар од транснационален карактер во областа на образование и обука на тема - Спроведување на политики и...

НАЕОП: Јавен повик за избор на 3 еТвинери, за учество на еТвининг семинар : “Иновација во средното образование“

еТвининг мрежата при Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, согласно Решение бр. 20-338/2 од 08.03.2023објавува: Јавен повик за избор на 3 (три) еТвинери, за учество...
https://www.esp.com.mk/spot_img

НАЈЧИТАНИ

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ