spot_img

Левица

Левица бара намалување на патарините за 50% и скратување на договорите на определено време

Пратениците на Левица поднесоа два предлог -закони до Собранието на Република Македонија, кои се однесуваат на намалување на цената на патарините и намалување на...

Јованоски: Ќе добиете Контра-тужба за фалсификуваната пријава за наводно омаловажување на Заев

,,Велите дека немало кривични и прекршочни пријави за време на изборите. Имаше. Јас имав конкретно. За време на изборна кампања, заради омаловажување на некој...

Советниците во Ѓорче Петров поднесоа иницијатива за инспекциски надзор – воведување ред во безредието

Ја известуваме јавноста дека поради повреда на законитоста на прописите на општината, како и на постапката за донесување на истите, советниците од Левица во...

Левица – Кавадарци: Регулирање на привремените вработувања и пренамена на 25 милиони денари

Од самиот почеток на мандатот на членот на Советот на Општина Кавадарци од Левица постои тенденција за регулирање на статусот на околу 100 привремени...

Левица – Свети Николе: 57% од народните пари се трошат за плати во администрацијата, а само 0.43% за социјални бенефиции

На десеттата седница на Советот на Општина Свети Николе, советници и од СДСМ И дел од ВМРО-ДПМНЕ позитивно ја изгласаа завршната сметка на Општината...

Членовите на надзорниот одбор на библиотека „Тане Георгиевски“ изгласале завршна сметка која ја немаат ниту видено

На претходната Седница на Надзорен одбор за контрола на материјално-финансиско работење, во библиотеката ,,Тане Георгиевски”, членовите од одборот гласале за завршна сметка без истата...

Мојсоска: Ние говориме за прогресивен национализам наспроти империјалистички анационализам

„Секогаш кога се разгледува некое прашање, сметам дека мора да се разгледува во историскиот КОНТЕКСТ. Не можеме да ставаме знак на равенство помеѓу сите...

Јована Мојсоска за македонското име и македонскиот идентитет

,,Постмодернистичката пропаганда е дека левицата треба да се занимава со социјална правда, дека не постојат идеологии. Еден од најеминентните македонски комунисти, Коста Солев –...

Крмов: Интерес за Македонија е воена неутралност

Најголем дел од луѓето мислат дека војната е од вчера, односно тие осум дена откако почна војната. Не е од сега, туку е од...

Честитката за СанСтефанска Бугарија со дел од Македонија од Османи е понижување на Македонците

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, упати официјална честитка до Бугарија, која го одбележуваше државниот празник воведен во 1991 година, со кој се чествува...
spot_img

НАЈЧИТАНИ

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ