spot_img
spot_img
HomeМинистерства

Министерства

МП: Владата се грижи и го поддржува македонскиот спорт, 10 милиони евра-финансиска поддршка од државата за спортистите, спортските клубови и спортските федерации

Законот за изменување на Законот за спортот има за цел обезбедување на финансиски поттикнувања, субвенции по основ на директна државна помош за националните спортски...

МИОА: Усвоен новиот Национален Акциски план за партнерство за отворена власт 2024-2026 година

Владата на Република Северна Македонија на 7-та седница одржана на 27.02.2024 година ја разгледа и усвои Информацијата за Национален Акциски план за Партнерство за...

МЖСПП: Оџаклиеска на презентација на анализата „Чист воздух – основно човеково право или неостварливи обврски за општините во Северна Македонија

Заменик министерката за животна средина и просторно плaнирање Христина Оџаклиеска учествуваше на презентација на анализата „Чист воздух – основно човеково право или неостварливи обврски...

МЖСПП: Интензивно се работи подобрување на отпорност кон поплави на Полошкиот крај

Министерката за животна средина и просторно планирање Каја Шукова, амбасадорката на Швајцарија Вероник Улман и постојаниот претставник на УНДП Армен Григоријан,  учествуваа на 5-тиот...

МЖСПП: Започнува изработката на Акциониот план за управување со кафеава мечка

Министерство за животната средина и просторно планирање денес одржа иницијална работилница за изработка на Акционен план за управување со кафеавата мечка за територијата на...

МЖСПП: Средба Оџаклиеска -Стафилов: Состојбите со жешките точки во државата

Заменик министерката за животна средина и просторно плaнирање Христина Оџаклиеска денеска имаше работна средба со професорот Трајче Стафилов од Институтот по хемија при Природно-математичкиот...

МЗШВ: Блокадите на Трипуновски и ВМРО-ДПМНЕ оставаат 200 земјоделски стопанства без субвениции

Во прилог ја споделуваме реакција на министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски во врска со објавата на социјалните мрежи кај дополнителниот заменик...

МЗШВ: Одржана конститутивната седница на Советот за мониторинг и координација на АСАРД и АКИС во присуство на сите членови на стручното тело

Одржана е конститутивната седница на Советот за мониторинг и координација на АСАРД и АКИС во присуство на сите членови на стручното тело. Согласно новиот Закон...

МОН: Од понеделник исплата на субвенциониран студентски оброк на неделно ниво

Наместо на дневна основа, од следниот понеделник паричните средства за субвенциониран студентски оброк, ќе се исплаќаат одеднаш за шест дена во неделата. Ова е...

МТСП: Средба на Велковски со директорите на Јавните установи за згрижување и воспитување на деца

Техничкиот министер за труд и социјална политика, Ѓоко Велковски денеска оствари средба со директорите на детските градинки од цела Македонија, на која се разговараше...
spot_img

НАЈЧИТАНИ

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ