HomeМинистерства

Министерства

МО: Заштитата на критичната инфраструктура е една од најоптималните области за соработка помеѓу јавниот и приватниот сектор, новото предлог-законско решение ќе биде завршено до...

Министерката за одбрана, Славјанка Петровска, денеска се обрати на меѓународната конференција „Приватното обезбедување во заштита на критична инфраструктура“, која се одржа во рамки на...

МТСП: Зајакнувањето на системот, поддршката на жените на пазарот на труд, борбата со семејното и родово-базираното насилство, се алатки со кои се зајакнува целото...

  Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска се обрати на регионалната конференција насловена: „Трансформативно финансирање како забрзувач за родова еднаквост: црпење на...

МЖСПП: Зелена транзиција е наш приоритет, но е потребна техничка поддршка за да ги постигнеме целите на Европа за 2030 и 2050

Министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини учествува на годишниот состанок на Иницијативата за региони со јаглен во транзиција за Западен Балкан...

МТВ: Обезбедивме средства за реконструкција на локални улици и патишта во Велес и Чашка

Министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски вчера беше во работна посета на општините Велес и Чашка, каде со градоначалникот на општина Велес, Марко...

МЕ: Продолжува трендот на намалување на потрошувачката на електрична енергија кај државните институции, министерствата во октомври оствариле 33% заштеда на струја

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска на прес-конференција во Владата ја презентираше анализата за заштеда на електрична енергија во септември споредено со истиот месец...

МТСП: Грижата за ранливите категории граѓани е наш приоритет и обврска

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска во емисијата Фокус, на Телевизијата Гура од Кичево зборуваше на неколку теми кои се под надлежност...

МТСП: Вложувањето во нашите најмлади е влог во нашата иднина, отворена првата детска градинка во Чучер Сандево за 110 деца

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска заедно  со претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, градоначалникот на Општина Чучер Сандево,...

МЗШВ: Напредуваме, заедно со земјоделците сè поблиску до европско земјоделство

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски  учествуваше на панел дискусијата во организација на Секретаријатот за европски прашања, посветена на годишниот извештај на...

МЗШВ: Ги продолжуваме преговорите со синдикатите за креирање на нов колективен договор, во законска постапка и во интерес на сите вработени

Посветеноста на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство за  унапредување и почитување на правата од работен однос на вработените во Министерството, во изминатите 5...

МТВ: Ценовникот за инженерски услуги успешно усвоен, обезбедуваме достојна и правична валоризација на инженерскот труд

Министерството за транспорт и врски, заедно со Комората на овластени архитекти и овласти инженери, е силно посветено во носењето на уште една нова, многу...
https://www.esp.com.mk/spot_img

НАЈЧИТАНИ

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ