HomeПолитички партии

Политички партии

Сите треба да го почитуваат законот

Прашање: Дали меѓупартискиот договор мина без проблеми за утврдување на 17-ти октомври како конечен датум за избори? Одговор: Мораме да потенцираме дека тука нема потреба од...

Градиме квалитетни политики за младите, за нашите врсници да останат дома

Караванот „Млади локално заедно“ на СДММ денеска на работна среда со младите од ЛК Бутел, ЛК Чаир, ЛК Шуто Оризари и ЛК Чучер Сандево. Трибината...

Младите да се вакцинираат, да го поддржат процесот на масовна имунизација и да му помогнат на здравствениот систем

Долго време како општество тапкавме во место, многу млади својата иднина ја побараа надвор од државата и си заминаа од неа, затоа што тука...

Средствата за активни мерки за вработување со ребалансот на буџетот – Највисоки 1.66 милијарди денари

Пратеничката на СДСМ Лидија Тасевска во рамките на собраниската расправа посветена на предложениот ребаланс на буџетот за 2021 година истакна дека клучни природата остануваат...

Силно инвестираме во инфраструктурата, се гради низ целата држава

Почитувани граѓани, почитувани новинари, СДСМ е силно посветен на реализација на капитални инфраструктурни проекти кои го унапредуваат квалитетот на животот на граѓаните. Како никогаш досега се...

Конкретните мерки за заштита на светското наследство на Охридскиот Регион се препознаени и уважени од УНЕСКО

Заложбите на парламентарното мнозинство, на Владата, на единиците на локалната самоуправа и на надлежните институции за заштита на светското наследство на Охридскиот регион се...

Масовни предизборни вработувања во училиштата во Гевгелија

Вчера на 26 јули, во екот на годишните одмори, излегоа огласи за вработување на наставен кадар во училиштата во Општина Гевгелија, оглас кој трае...

Проектите ќе бидат објавени и ќе има бројач како ќе се полнат средствата

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ проф. д-р Христијан Мицкоски  на трибината на Промоции на политики – Македонија за сите луѓе пред охриѓани промовираше две нови реформи...

Институциите ќе ги преместиме на оние места низ државата каде ќе има најголема потреба и тежина, ќе ја развиваме цела Македонија

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ проф. д-р Христијан Мицкоски на трибината Македонија за сите луѓе во Охрид презентираше нова реформа која што досега не е направена,...

Платите растат единствено во главата на Заев

Платите растат единствено во главата на Заев. Реалноста во Македонија е дека над 65 проценти од вработените работат за месечна плата помала од 25 илјади...
spot_img

НАЈЧИТАНИ

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ