spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeСамостојни органиОргани во состав

Органи во состав

УЈП: Демант – БЛОКИРАНИ СМЕТКИ ЌЕ ДОБИЈАТ 8 КОМПАНИИ КОИ НЕ ГО ПЛАТИЛЕ СОЛИДАРНИОТ ДАНОК

Управата за јавни приходи ги демантира наводите објавени во веста под наслов ,,БЛОКИРАНИ СМЕТКИ ЌЕ ДОБИЈАТ 8 КОМПАНИИ КОИ НЕ ГО ПЛАТИЛЕ СОЛИДАРНИОТ ДАНОК,,...

УЈП: Лукаревска – Сад ни помага во унапредување на процесите

Глас на Америка: Госпоѓо Лукаревска учествувате на меѓународен собир за даноците и целите за одржлив развој, во Њујорк. Колку од тоа што разговарате таму...

УЈП: Годишна Даночна пријава – Највисок доход за 2022 година

Директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска, на прес конференција на тема „Годишна даночна пријава – највисок доход во 2022 година“ ја информираше...

УЈП: Со ЦЕФ – ,,Како процесите на управување со ризик за усогласеноста влијаат врз даночниот морал’’

Во Скопје во период од 17ти до 19ти Октомври 2023 година се одржа работилница на тема ,,Како процесите на управување со ризик за усогласеноста...

УЈП: Се продолжува рокот за ДДВ- 04 пријавите

Со оглед на ограничените човечки ресурси кај сметководителите и неработните денови по повод празниците, а со цел одбегнување на отежнато поднесување на даночните пријави...

УЈП: Мобилни Даночни Шалтери

Користете ги даночните услуги на „Мобилните даночни шалтери“. Со специјално опремени комбиња, даночниците секој месец ги посетуваат населените места каде Управата нема постојани даночни...

УЈП: Преку мерката МОЈДДВ кај граѓаните досега се вратени 7.3 милијарди денари

Управата за јавни приходи известува дека ја изврши исплатата на средствата од МојДДВ, за второто тримесечје од оваа година. Кај граѓаните кои скенирале фискални сметки...

УЈП: Платете го веднаш доспеаниот данок по ДЛД-ГДП за 2022 година и избегнете присилна наплата

Согласно евиденцијата на УЈП, 3408 даночни обврзници ја немаат подмирено разликата за доплата на данокот на личен доход утврдена во Годишната даночна пријава за данокот...

УЈП: Работниот план со трезорот на САД за зајакнување на капацитетите за управување со јавните финансии, сузбивање на сивата економија и корупција

Директорите на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска, на Царинската управа Стефан Богоев и директорката за приходна политика и администрација при Трезорот на САД,...

УЈП: Мобилен Даночен Шалтер

Користете ги даночните услуги на „Мобилните даночни шалтери“. Со четири специјално опремени комбиња, даночниците секој месец ги посетуваат населените места каде Управата нема постојани...
spot_img

НАЈЧИТАНИ

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ