HomeОпштини

Општини

Делчево: Зајакнување на капацитетите за зголемување на безбедноста во сообраќајот

Општина Делчево е една од петте пилот– општини во државата, каде ќе се имплементира проект за подобрување на капацитетите за управување на сообраќајот и операционализација...

Делчево: Нови сообраќајни знаци и опрема и воведување „Зона 30“ во населбите

Во Делчево во тек е поставување собраќајна сигнализација на новоизградените улици и патишта, како и на пофреквентните улици во градот, додека во делови од...

Делчево: Поставени нови 90 лед-светилки

Деновиве заврши инсталирањето на 90 енергетско-ефикасни лед -светилки кои беа обезбедени во рамките на проектот „Подобрување на јавните општински  услуги во Општина Делчево, грант за успешност (Набавка...

Делчево: Потпишан Договорот за рехабилитација на земјоделскиот пат во Долни Бавчи

Градоначалникот на Општина Делчево Горан Трајковски, директорката на Центарот за развој на ИПР, Зујица Ангелова и претставничка од изведувачот на работите СД-ТРАНС,  денеска го потпишаа...

Делчево: Патувачката изложба „Ана Франк-Историја за денес“

Детали за животот на малата Ана Франк и нејзиното семејство во периодот на Втората светска војна се содржани во патувачката изложба „Ана Франк –...

Делчево: Градоначалникот Трајковски во посета на првороденото новороденче во 2023 година

Градоначалникот Горан Трајковски го посети семејството на првороденото новороденче во Делчево, малиот Ајаз кој е роден на 8 јануари во штипската болница. Ајаз е...

Делчево: Подготвени за снежните врнежи

Општина Делчево и фирмите задолжени за зимското одржување на локалните улици и патишта и јавните површини во Oпштината, се подготвени за првите снежни врнежи кои...

Делчево: Ќе се рехабилитира земјоделскиот пат во месноста Средни Бавчи

Со поддршка на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој ќе се рехабилитира земјоделскиот пат во месноста Средни Бавчи во Делчево со...

Делчево: Соопштение за поднесување даночна пријава за имот

Почитувани граѓани, Ве известуваме дека согласно Законот за данок на имот (Сл.весник на РМ бр. 61/04… 151/21) член 4, 7, 9, и член 29: – Даночните обврзници се должни најдоцна...

Струмица: Јавен повик за ослободување на плаќање надомест за престој на деца на самохрани родители

Целосната содржина на јавниот повик може да ја видите на следниов ЛИНК Пријавата од Детска радост можете да ја симнете на следниов ЛИНК Пријавата од Виножито можете да...
https://www.esp.com.mk/spot_img

НАЈЧИТАНИ

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ