HomeОпштини

Општини

Кратово: ЈАВЕН ОГЛАС за избор на Директор на ЈОУ Дом на култура ,, Лазар Софијанов“

Врз основа на член 50 став 1 точка 9 од Законот за Локалната самоуправа („Службен весник на Република Македонија“ бр. 5/02), член 29 и...

Ресен: ЈАВЕН ПОВИК за доделување на финансиски средства на спортски здруженија, клубови и спортски сојузи за 2022

Целта на овој конкурс е да ја зацврсти и унапреди соработката на Општината со спортските клубови и организациите од областа на спортот преку воспоставување...

Пробиштип: Известување за даноци

Поради измени во законот за даноци на имот Сл. Весник на РС Македонија бр.151 од 2021 година, ги известуваме граѓаните на Општина Пробиштип дека...

Илинден: Фрлени 30 тони сол и ризла низ улиците

Екипите за одржување на хигиена на ЈКП „Илинден” и зимската служба на Општина Илинден од рано утрината се на терен и го расчистуваат наврнатиот...

ДЗС: Просечна месечна исплатена нето-плата по вработен

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во ноември 2021 година, во однос на ноември 2020 година,...

Аеродром: Зимските служби се на терен и го чистат снегот

Зимските служби од рано утрово излегоа на терен и интензивно работат на расчистување на снегот од улиците, тротоарите, велосипедските патеки и другите површини кои се...

Град Скопје: Сите булевари и улици се чисти и проодни, од почетокот на врнежите на снег фрлени 300 тони сол

Екипите  на зимската служба од ноќеска и утрово се на терен и ги чистат булеварите и улиците под надлежност на Градот,  и тие се...

Град Скопје: Голем интерес кај граѓаните за вратените ноќни линии на ЈСП

Граѓаните покажуваат голем интерес за користење на вратените ноќни линии на ЈСП, коишто од пред околу еден месец повторно се во функција. Воведувањето на ноќни...

Кисела Вода: Голема акција за чистење на снежните наноси – Службите достапни 24 часа за жителите!

Голема акција за расчистување на снежните наноси се одвива од рано изутрина во општина Кисела Вода. На терен е општинската администрација заедно со сите...

Центар: Зимската служба е на терен – досега фрлени 44 тони сол на улиците

Зимската служба и службите за одржување на хигиената на Општина Центар од рано утринава се на терен и го расчистуваат наврнатиот снег на улиците,...
spot_img

НАЈЧИТАНИ

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ