МОН: Конкурс 100 стипендии за ученици со посебни потреби од јавните и приватните средни училишта 2020/2021

Врз основа на член 55 став 1 од Законот за организација и работа на органите на државната управа (“Службен весник

Повеќе

МОН: Конкурс 100 стипендии за талентирани ученици – спортисти од јавните и приватните средни училишта 2020/2021

Врз основа на член 55 став 1 од Законот за организација и работа на органите на државната управа (“Службен весник

Повеќе

О.Гевгелија: Партерно уредување со бекатон-плочки на улици во Миравци и Гевгелија

Во општина Гевгелија, и покрај пандемијата со КОВИД-19, во тек сеградежни активности за уредување на улици и тротоари. Градоначалникот на

Повеќе

О.Битола: Прелиминарна листа на апликанти за Инвертер клима уреди

ПРЕЛИМИНАРНА ЛИСТА НА АПЛИКАНТИ КОИ ГИ ИСПОЛНУВААТ КРИТЕРИУМИТЕ СОГЛАСНО ЈАВНИОТ ПОВИК ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ДОМАЌИНСТВАТА ВО ОПШТИНА БИТОЛА ЗА НАБАВКА

Повеќе

Влада: Конструктивен социјален дијалог – 3 години подобрен социо-економскиот статус на работниците во државната управа

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев прими делегација на Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и

Повеќе