МТСП: Известување за корисниците на парични права од социјална и детска заштита – клиенти на „Еуростандард банка“

Министерството за труд и социјална политика ги известува корисниците на парични права од социјална и детска заштита и згрижувачките семејства

Повеќе

Влада: Обраќање на ЗПВРСМ Дураки по повод годишнина од Охридскиот Рамковен Договор

Почитувани граѓани на Република Северна Македонија,  Почитувани пријатели од меѓународната заедница,  Поради пандемијата, поставувајќи го здравјето на граѓаните како највисок

Повеќе

О.Гевгелија: Смоквијада 2020 – Слаткото од смокви ќе се вари во домашните дворови

Традиционалната, 14-та по ред манифестација ,,Смоквијада 2020“ нема да биде одложена поради пандемијата на Коронавирусот. Фестивалот на смоквата, кој стана

Повеќе

О.Гевгелија: Нов проект за пат од мостот на Сува Река до македонско-грчката граница

Општина Гевгелија, преку Центарот за развој наЈугоисточниот плански регион, аплицираше за изработка на техничка документација преку проектот „Градење на општинските

Повеќе