HomeСамостојни органиСамостојни државни органи

Самостојни државни органи

АХВ: Почна депопулизацијата на свињи во карбинско-штипскиот регион поради африканската чума

Започна депопулизацијата и еутанизацијата на свињи во Карбинско - штипскиот регион поради болеста африканска чума. Од појавата на првиот случај во земјава, досега се...

ДЗС: Електрична енергија, природен гас, јаглен и нафтени продукти, јули 2022 година

Според податоците на Државниот завод за статистика, во јули 2022 година, вкупната потрошувачка по видови енергенти изнесува: 525 730 МWh електрична енергија, 12.592 мил....

НАЕОП: Јавен повик за избор на 4 (четири) амбасадори за еТвининг акциjaта

Врз основа на Решение  бр.20-1124/2 од 19.09.2022, Националната Агенција за европски образовни програми и мобилност објавува:   ЈАВЕН ПОВИК     за избор на 4(четири) амбасадори за еТвининг акциjaта Согласно усвоениот еТвининг...

АФПЗРР: Јавен повик

Врз основа на член 7, алинеја 9 од Законот за основање на Агенција за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој („Службен весник на...

НАЕОП: Повик за учесници за студиската посета во Португалија

Студиска посета  – Социјална економија 3.0 7-11 Ноември 2022 | Северниот дел на Португалија, Португалија   Рок за аплицирање до 27 септември 2022 Главна цел на студиската посета е да се научи повеќе...

АФПЗРР: Реализирана исплата на директни плаќања по повеќе мерки

Од вчера до 31- ви октомври сите земјоделци кои во производната 2021/2022 година имале засеани и ожнеани површини со: пченица, јачмен, рж, овес и...

АФПЗРР : Реализирана исплата на директни плаќања по повеќе мерки

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ја реализираше исплатата на повеќе мерки од програмата за директни плаќања. 188 корисници се исплатени со...

АФПЗРР: Исплатени субвенции за маторици, амортизирани несилки, пчелни матици и добиено теле по пат на В/О

Агенција за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој денес изврши исплата за повеќе мерки. Исплатени се 945 лица кои се корисници на мерката за...

АМС: Петта година по ред е носител на Проектот „Европска недела на спорт”

  Стартува Европска недела на спортот Агенцијата за млади и спорт петта година по ред е носител на Проектот „Европска недела на спорт” –И оваа година Ве...

АХВ: Наредено итно повлекување на виршли Wudy поради присуство на бактерија

Врз основа на добиена нотификација за пласиран небезбеден производ на пазарот во Република Северна Македонија, – виршли од брендот Wudy, кај кои вo земја членка на...
https://www.esp.com.mk/spot_img

НАЈЧИТАНИ

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ