HomeСамостојни органиСамостојни државни органи

Самостојни државни органи

ДЗС: Туризам, јули 2022 година

Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на туристите во јули 2022 година изнесува 169 449, од кои 54.0 % се домашни туристи,...

ДЗС: Издадени одобренија за градење, јули 2022 година

Според податоците на Државниот завод за статистика во јули 2022 се издадени 422 одобренија за градење, што е за 5.4% помалку во однос на...

АХВ: Повеќе простор, пониски температури, пократки патувања

Според препораките објавени од Европската агенција за безбедност на храна (ЕФСА), обезбедување повеќе простор, намалување на максималните температури и одржување на времето на патување...

АФПЗРР: Исплатени субвенциите за грла овци, користен сертифициран материјал и одгледани и заклани гоеници

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој денеска реализираше исплата на 3 мерки од програмата за директни плаќања.   На сметките на 2.984 лица...

АМС: Прв состанок на советодавниот одбор на регионалниот младински проект

Заменик директорот на Агенција за млади и спорт Амир Билали, заедно со координаторка на Обединетите нации во Северна Македонија Росана Дуџак и претставниците од...

АМС: Инфо сесија за проектот СУПЕР УЧИЛИШТА

Агенцијата за млади и спорт, како институција одговорна за психофизичкиот развој на младите и младинското организирање, како и за политиките за млади во нашата...

АВРСМ: Активни огласи од Работодавците

Прочитајте и аплицирајте: 👀👇     ОГЛАСИ за вработување     Извор: Агенција за вработување 

АА: Интерни огласи за Државни и Јавни службеници

Прочитајте и аплицирајте: 👀👇       ОГЛАСИ за унапредување       Извор: Агенција за администрација

АА: Активни огласи за Државни и Јавни службеници

Прочитајте и аплицирајте:👀👇     ОГЛАСИ за вработување        Извор: Агенција за администрација 

АМС: Доделени државните награди за посебни остварувања во спортот

Денот на незавнисноста на државата беше одбележан на свечена манифестација во кристалната сала на Собранието на РСМ, каде беа доделени државните награди за посебни...
https://www.esp.com.mk/spot_img

НАЈЧИТАНИ

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ