HomeСиндикати

Синдикати

Erasmus+ проект YouWell – Поддршка, менторство и обука за, наставниците почетници

Ве известуваме дека Самостојниот синдикат за образование, наука и култура на Република Македонија – СОНК го започнува Erasmus+ проектот: Sustaining Young Teachers’ Wellbeing at School – YouWell, во...

Со МЗЗПР продолжуваат едукацијата за здрава и безбедна работна средина

Во рамките на проектот “Безбедност и здравје при работа во дејностите на образование и наука”, Самостојниот синдикат за образование, наука и култура на Република...

Финална конференција на тема „Заштита на здравјето и безбедноста на работниците во Македонија“

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС во соработка со Solidarity Center од САД и Македонското здружение за заштита при работа – МЗЗПР...

СОНК: Здрава и Безбедна работна средина – Предуслов за квалитетна и продуктивна работа

СОНК и МЗЗПР ги презентираа резултатите од истражувањето за безбедноста на работните места во градинките, образованието, науката и културата Самостојниот синдикат за образование, наука и...

За три деца Мајка, за едно Маќеа

Судскиот буџетски совет на денешната седница, донесе одлука со која на Судиите, членовите на Судскиот совет и вработените во Судскиот совет, ќе им додели...

ЈАВЕН ПОВИК за експерт за изработка на научна студија за состојбите со безбедност и здравје при работа во дејностите на образование, наука и култура,...

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура на Република Македонија за потребите на проектот ,,Безбедност и здравје при работа во дејностите на образование и...

КСС: Допис до пратениците за поддршка на поднесените амандмани за измена на Буџетот за 2023

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) се обрати до пратениците во Собранието да ги поддржат амандманите за измени на буџетот за 2023, кои...

КСС: Барање до пратениците за целосно почитување на Законите и правилно проектирање на Буџетот за 2023

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија денес врз основа на Одлуката на извршниот одбор поднесе барање до народните пратеници во Законодавниот дом на Македонија...

Преку социјален дијалог до подобри законски решенија

На средбата со Министерството за информатичко општество и администрација (МИОА), преставниците на Синдикатот на УПОЗ, го искажаа ставот на Синдикатот во врска со новите...

УПОЗ: Нова сила на Младинското општество

Од 26. до 28. октомври, во Охрид, Секцијата на млади при Синдикатот на УПОЗ, одржа работилница насловена "Нова сила на младинското општество".  На оваа работилница, учество...
spot_img

НАЈЧИТАНИ

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ