HomeСиндикати

Синдикати

31 години од формирањето на УПОЗ

На вчерашен ден пред 31 година е формиран Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженијата на граѓани  на РМ (Синдикат на УПОЗ)....

Договорено усогласување на платите во општина Гостивар

Синдикатот на УПОЗ преставувана од Претседателот Трпе Деаноски и Градоначалникот на општина Гостивар д-р Арберн Таравари, на 30.06.2022 година, потпишаа анекс на колективниот договоро...

И вработените во општина Струмица ги усогласи платите со порастот на минималната плата преку минамална плата

На ден 30.06.2022 година, во просториите на Општина Струмица, се потпиша Колективен договор за вработените во Општина Струмица. Колективниот договор од страна на Синдикатот...

Ново барање до пратениците

Почитувани пратеници, Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија како и многу пати претходно немајќи доверба во институциите но и во Владата на Република Македонија од...

Уште еден успех во подобрување на работничките права

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија ве информира за уште еден успех во подобрување на работничките права за којшто во изминатиот период работиме напорно...

“ ССМ се кити со туѓи заслуги “

Изјавите на Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) дека најавениот штрајк ги дава резултатите, односно дека во Град Скопје и ЈСП се покачени платите...

СГИП ги зголемува платите на членовите од приватниот сектор во градежништвото и индустријата за градежни материјали

Синдикатот за градежништво, индустрија, шумарство и проектирање на Република Македонија во изминатиот период напорно работи и успеа да обезбеди усогласување на платите на вработените...

Генерален штрајк во Јавниот сектор

Сојузот на синдикатите на Македонија повикува и поведува штрајк со цел за заштита на економските и социјалните права на своите членови и на вработените...

110 Меѓународната конференција на трудот

Од 27 мај до 11 јуни, претставниците на владите, работниците и работодавачите од 187 земји-членки на МОТ разговараат за прашањата поврзани со светот на...

КСС Предлага Да Се Обезбедат Парични Средства Од Ребалансот На Буџетот За Сите Работници

Денеска раководството на КСС на покана на пратеничката група на ВМРО –ДПМНЕ остварија работна средба во Собранието на Република Македонија. Причината за средбата беше...
https://www.esp.com.mk/spot_img

НАЈЧИТАНИ

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ