spot_img
spot_img
Home@дминистрација

@дминистрација

Кисела Вода: Прва дигитализирана општина во Македонија и пошироко

Градоначалникот Орце Ѓорѓиевски, денес, на прес конференција го промовираше проектот за дигитализација, насловен “Со дигитализација до ефикасна администрација”.   Преку неговата имплементација, Кисела Вода е првата...

МФ: Направена заштеда на електрична енергија од 32%, мерките продолжуваат и во наредниот период

Министерството за финансии со рационално користење на енергијата, а согласно задолженијата дадени од Владата за заштеда на електрична енергија, во септември 2022 година направи...

МИОА: Посветени сме на реформи и професионализација на администрацијата, транспарентно и отчетно владеење и подобрена испорака на електронски услуги

Во првите 100 дена од работата на Владата во Република Северна Македонија, Министерството за информатичко општество и администрација се фокусираше на неколку приоритети, како...

Го дигитализираме Синдикалното движење и Синдикалните услуги

Сојузот на синдикатите на Македонија како единствен репрезентативен синдикат и како полноправна членка на Европската конфедерација на синдикати – ETUC и дел од Регионалниот...

МИОА: Министерот Алити се сретна со директорот на ЈП Национална Радиодифузија, Кадриу

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити имаше работен состанок со директорот на ЈП Национална Радиодифузија Ендрин Кадриу  и  помошник директорот Абдула Бајрами. На состанокот...

МИОА: Дигитализација на услугите во фокусот на средбата со УВМК

Дигитализација на услугите што ги нуди Управата за водење на матични книги и унапредување на процесот. Ова беше тема на работниот состанок меѓу министерот за...

МИОА: Работна средба со постојаниот претставник на УНДП, Григоријан

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити одржа работна средба со постојаниот претставник на УНДП, Армен Григоријан. На средбата стана збор за соработката со...

АМС: Е-спортот стана официјален спорт

Уште една федерација стана дел од семејството на Агенцијата за млади и спорт. Современиот начин на живеење и промените што ги носи новото време...

МИОА: Министерот Шаќири оствари работна средба со Генералните директори на КИБС АД Скопје и на Nextsense

Особенo задоволство ни причинува што две реномирани домашни компании КИБС АД Скопје во партнерство со Nextsense АД Скопје кои се присутни на домашниот но...

МИОА: Даваме поттик и ја забрзуваме дигиталната трансформација

Вчера министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири ја прими на работна средба менаџерката на „Mastercard“ за Северна Македонија, Бугарија, Албанија и Косово,...
spot_img

НАЈЧИТАНИ

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ