spot_img
spot_img
HomeЈавен сектор

Јавен сектор

Градски паркинг Скопје: Известување за работното време на јавните паркиралишта за време на празникот Рамазан Бајрам

Ја известуваме јавноста дека утре, 21 април 2023 година, за време на државниот празник – Рамазан Бајрам, јавните паркиралишта Народен фронт, АМСМ, Дом на...

ЈСП: Неделен возен ред на Рамазан Бајрам

Почитувани корисници на јавниот превоз, ве информираме дека утре, петок (21.04.2023 год), поради верскиот празник Рамазан Бајрам, јавниот превоз ќе сообраќа по неделен возен...

Градски паркинг Скопје – Детално пролетно чистење на сите паркиралишта

Вчера екипи на ЈП „Градски паркинг“ – Скопје, во соработка со ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје, започнаа со генерално пролетно чистење на паркиралиштата со...

Градски паркинг Скопје: Се прошируваат зонските паркиралишта во населбата Автокоманда

На седницата на Совет на Општина Гази Баба, се донесе Предлог - Одлуката за регулирање на сообраќај во мирување и регулирање на наплата на...

Градски паркинг Скопје: Детално чистење на и околу катна гаража „Беко“

Екипа од вработени во одделението за одржување на ЈП „Градски паркинг“ – Скопје се во целодневна акција на чистење на катната гаража „Беко“. Детално се...

Градски паркинг Скопје: Неделна акција за чистење на јавните паркиралишта и на зонско

Екипа вработени во ЈП „Градски паркинг“ – Скопје, изврши акција на чистење на јавните зонски и затворени паркиралишта. Јавните паркиралишта: Зоил, Градска болница, Кочо Рацин,...

Градски паркинг Скопје: Се варосуваат наплатните и контролните простории во катните гаражи „Беко“ и „26 Јули“

Се варосуваа просториите за наплата на паркинг услуги, како и просториите за мониторинг во двете катни гаражи со кои располага ЈП „Градски паркинг“ –...

Градски паркинг Скопје: Известување за ажурирање на податоци по промена на старите со нови регистарски таблички

Согласно важечките законски прописи во Р. Македонија, сопствениците на возила се должни да извршат промена на регистарските таблички со ознака МК со нова НМК...

Градски паркинг Скопје: Исчистени сифоните за одводна канализација и собирните шахти за атмосферска вода во катната гаража „Беко“

Покрај редовното генерално чистење на катната гаража „Беко“, екипа од вработените во ЈП „Градски паркинг“ – Скопје, ги исчистија топ - сифоните за одводна...

Градски паркинг Скопје: Паркирајте прописно и одговорно

Непрописното и неодговорното паркирање т.е. едно возило на две паркинг места е главната причина за намалениот број слободни места за паркирање. Поради тоа апелираме до...
spot_img

НАЈЧИТАНИ

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ