СОНК

Светски ден на учителите

Светскиот ден на учителите ширум светот се прославува секоја година на 5-ти Октомври. Негова цел е да ја уважи работата на учителите и истата да...

ИНТЕРЕН ОГЛАС за избор и именување на претседатели на Регионални одбори

Советот на СОНК, како највисок орган помеѓу два конгреса, на својата 13-та редовна седница, одржана на 11.08.2022 година, а согласно Статутот на СОНК, донесе...

Учество на СОНК на специјална конференција на ETUCE

На 5 и 6 јули 2022 година, во Лиеж, Белгија се одржа Специјална конференција на ETUCE на тема: „Мобилизирање за квалитетно образование“ (“Mobilising for...

Веста за штрајк на СОНК преку ETUCE до цела Европа

Веста за генералниот штрајк на СОНК е објавена на официјалната веб страна на Европската конфедерација на синдикати за образование (ETUCE). „Штрајкот е секогаш последното средство...

КСС и гранските синдикати со поддршка за ШТРАЈКОТ

Писма за поддршка за Генералниот штрајк на СОНК, кој започна денес 11.04.2022 година, пристигнаа и од КСС и гранските синдикати во земјава. Тие даваат...

Првиот човек на Европската конфедерација на синдикати за Образование со поддршка на ШТРАЈКОТ

Писмо со поддршка за штрајкот на СОНК пристигна од г-ѓа Сузан Флокен, првиот човек на Европската конфедерација на синдикати за образование (ETUCE), од името...

Писма за поддршка на Штрајкот на СОНК и од Братските синдикати

Поддршка на СОНК за најавениот штрајк, кој ќе започне на 11.04.2022 година, пристигнува и од братските синдикати од целиот регион. Во продолжение ви пренесуваме дел...

Донесена одлука за ГЕНЕРАЛЕН ШТРАЈК

На ден 29.03.2022 година, Самостојниот синдикат за образование, наука и култура на Република Македонија – СОНК ја одржа својата 4-та редовна седница, на која...

Потпишани записници за трансформација на работниот однос во Општините Куманово, Старо Нагоричане, Ранковце, Кратово, Крива Паланка и Липково

Во текот на месец Февруари 2022 година, претседателот на Регионалниот Одбор на СОНК- Куманово, Никола Стојмановски, како член на Комисиите за трансформација на работниот...

Регионалниот претседател на СОНК – Кисела Вода во работна посета на Синдикална организација на СОНК при СУГС „Браќа Миладиновци“

На 28.02.2022 година беше реализиран синдикален состанок од членовите на СОНК при СУГС „Браќа Миладиновци“ – Скопје на кој присуствуваше претседателот на Регионалниот одбор...
spot_img

НАЈЧИТАНИ

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ