Влада: АСНОМ е историска потврда на македонски јазик и идентитет, на тие вредности градиме пријателство меѓу народите

Ви го пренесуваме целосниот одговор на Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев на прашање поврзано со интервјуто

Повеќе

Влада: Создаваме одлични услови за нови инвестиции во ТИР зоните, привлекување на нови технолошки развиени компании

Заменикот на претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир

Повеќе

Влада: Нов генерален секретар на Владата; 120,6 милиони денари за капитални проекти во општините

Владата на Република Северна Македонија на денешната 24 седница го утврди текстот на Предлог-законот за регистрација на возила со странски

Повеќе

Влада: Словенија е добар економски партнер, зголемена трговска размена во пост ковид период

Заменикот на Претседателот на Владата зaдолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, се сретна со

Повеќе

Влада: Заев – Брнз – Нашата цел е преговорите со ЕУ до крајот на годинава

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев денеска имаше средба со амбасадорката на Соединетите Американски Држави Кејт Брнз,

Повеќе

Влада: Ќе продолжи поддржување на компаниите во нови инвестициски потфати за поголема конкурентност

Заменикот на Претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир

Повеќе