HomeВлада

Влада

Со учество на отворањето на Самитот за трансформација на образование премиерот Ковачевски започна со активностите на 77-то Генерално собрание на ОН во Њујорк

Започнаа активностите на Самитот за трансформација на образованието во рамките на 77-то Генерално Собрание на Организацијата на ООН во Њујорк. На отворањето на Самитот...

Важно да се овозможи ефикасен и координиран пристап при процесот на дигитална трансформација на општеството

Заменичката на претседателот на Владата задолжена за политики за добро владеење, Славица Грковска денеска имаше работна средба со тимот од Естонскиот центар за меѓународен...

Податоците од пописот се важни, даваат основа за креирање на добри и одржливи политики за населението

Заменичката на претседателот на Владата задолжена за политики за добро владеење Славица Грковска денеска оствари средба со директорот на Државниот завод за статистика, Апостол...

Реформата на јавната администрација важна за напредок кон ЕУ

Заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања и главен преговарач со Европската Унија, Бојан Маричиќ, денеска во своето воведно излагање на објаснувачкиот скрининг...

Генералниот секретар на работилницата на тема „Унапредување на управувањето во јавниот сектор“

Под покровителство на генералниот секретар на Владата на Република Северна Македонија Методија Димовски, во соработка со ОЕЦД СИГМА (Организација за економска соработка и развој/Програма за поддршка...

Статистичките податоци ќе бидат важен дел од преговарачкиот процес

Заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања и главен преговарач со Европската Унија, Бојан Маричиќ, на денешниот објаснувачки скрининг за поглавјето Статистика, рече...

Државниот завод за статистика се подготвува за спроведување попис

Заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања и главен преговарач со Европската Унија, Бојан Маричиќ, на денешниот објаснувачки скрининг состанок за поглавјето Статистика,...

Унапредување на соработката со Романија, посебно во областа на креирање на антикорупциски политики

Заменичката на претседателот на Владата зaдолжена за политики за добро владеење, Славица Грковска се сретна со Адела Моника Аксинте, амбасадорка на Романија во нашата...

Принципите на добро владеење се важни не само за процесот на пристапување во Унијата, туку пред сé за создавање на праведно, демократско и просперитетно...

Принципите на добро владеење се важни не само за процесот на пристапување во Унијата, туку пред сé за создавање на праведно, демократско и просперитетно...

Скринингот ќе ги забрза реформите, имаме основа да напредуваме со добро темпо

Заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања и главен преговарач, Бојан Маричиќ, во воведното обраќање на првиот скрининг состанок го изрази своето задоволство...
https://www.esp.com.mk/spot_img

НАЈЧИТАНИ

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ