spot_img

УПОЗ

Скалесто усогласување на платите за управата и правосудните органи пред реализација?

Синдикатот на УПОЗ во изминатиот период презеде конкретни активности и оствари средби со Министрите за труд и социјална политика, информатичко општество и администрација  и...

Од Солидарниот фонд 1326 барање реализирани за 2 години по основ на Ковид-19

Во месец април 2020 година, Синдикатот на УПОЗ од Солидарниот фонд, прв од Синдикатите започна да врши исплата на неповратна парична помош за секој...

Работна средба со министерот за Правда

Преставниците на Синдикатот на УПОЗ на средбата го запознаа Министерот за правда проф. д-р Никола Тупанчески за проблемите со кои се соочуваат вработените во...

Регионалниот одбор на СОНК-Кавадарци со порака „Силата на синдикатот е во синдикалното единство“

На 03.02.2022 година се одржа првата конститутивна седница на Регионалниот одбор на СОНК – Кавадарци, која беше водена од новиот претседател, Милан Колев. Покрај формирањето...

Доследно почитување на Колективниот договор во општина Прилеп

Непочитувањето на Колективниот договор за вработените во Општина Прилеп, преставува кривично дело, а Синдикатот на УПОЗ ќе ги искористи достапните механизми за доследна примена...

Работна средба со градоначалникот на Општина Битола

Отпочнување на преговори за потпишување на Колективен договор за вработените во Општина Битола, едно од главните прашања на средбата помеѓу Синдикатот на УПОЗ и...

Платите мора да скалесто да Растат

Со зголемување на минималната плата и немањето слух на Владата скалесто да се покачат останатите плати, ќе се оствари она што Синдикатот на УПОЗ...

Колективен договор и за вработените во општина Велес

Денес, 12.01.2022 година, во Велес, се потпиша Колективниот договор за вработените во Општина Велес со кој дополнително се унапредија правата од работен однос за...

Потпишан Колективен договор во општина Прилеп

Во просториите на Општина Прилеп, денес 30.12.2021 година, беше потпишан Колективен договор за вработените во Општина Прилеп. Со потпишување на Колективниот договор, дополнително се...

Осмиот Конгрес на Синдикатот на УПОЗ усвоија резолуција за платите

Делегатите на Осмиот Конгрес на Синдикатот на УПОЗ кој се одржа на 10.12.2021 година, усвоија резолуција за платите со што ќе се побара зголемување...
spot_img

НАЈЧИТАНИ

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ