spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeСиндикатиЗа три деца Мајка, за едно Маќеа

За три деца Мајка, за едно Маќеа

Судскиот буџетски совет на денешната седница, донесе одлука со која на Судиите, членовите на Судскиот совет и вработените во Судскиот совет, ќе им додели 20% додатоци на плата за месец ноември, а на судските службеници само 5%.

Повторно вработените во судовите се на удар, а претседателот на Судскиот буџетски совет, се уште не сака да оствари средба со Синдикатот на УПОЗ.

 

 

 

 

Извор: УПОЗ

Прочитајте

Битола: Завршени потребните подготовките за прифатилиште, се чека одобрение од АХВ

0
Со вклученост на сите релевантни субјекти и средства од сопствениот буџет, Општина Битола, ги направи подготовките за отворање на прифатилиште за бездомни животни. Градоначалникот...