spot_img
spot_img

КСС

Протест на КСС по повод 1 МАЈ- Меѓународниот ден на трудот

Денес, Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија со своите членови излезе пред Владата симболично правејќи пикник со ќебапчиња за да се искаже незадоволството од...

КСС: Финална конференција – Зајакнување на улогата на синдикатите во ублажувањето на влијанието на Ковид 19 кризата

Се одржува финална конференција која ја организираше Конфедерацијата на слободни синдикати во склоп на проектот  Зајакнување на улогата на синдикатите во ублажувањето на влијанието...

Остра реакција на барањето за автентично толкување од Законодавно-правната комисија при Собранието на член 66 од Законот за буџетите

Тоа што го зборуваме подолг временски период и што негодуваме како синдикат за недоследностите на Владата во исполнувањето на законите како и обидот еден...

Финална конференција на тема „Заштита на здравјето и безбедноста на работниците во Македонија“

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС во соработка со Solidarity Center од САД и Македонското здружение за заштита при работа – МЗЗПР...

КСС: Допис до пратениците за поддршка на поднесените амандмани за измена на Буџетот за 2023

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) се обрати до пратениците во Собранието да ги поддржат амандманите за измени на буџетот за 2023, кои...

КСС: Барање до пратениците за целосно почитување на Законите и правилно проектирање на Буџетот за 2023

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија денес врз основа на Одлуката на извршниот одбор поднесе барање до народните пратеници во Законодавниот дом на Македонија...

Дигиталната трансформација во Македонија оди бавно – социјалниот дијалог е селективен

Кога зборуваме за дигитална трансформација на индустрискиот сектор во Македонија, нема што многу да се каже, бидејќи државата не вложува премногу во истата. Тоа...

КСС: Предлог на 2 мерки поврзани со Енергетската и Економската криза во Македонија

Конфедерација на слободни синдикати на Македонија со свои 2 мерки за Администрацијата и Јавниот сектор во Република Северна Македонија а во врска со Енергетската...

Јавниот сектор да работи од 9 до 3, за да се заштеди електрична енергија

Јавниот сектор да работи од 9 до 3 часот, односно да завршува два часа порано, е мерката којашто ексклузивно на прес – конференција ја...

Ново барање до пратениците

Почитувани пратеници, Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија како и многу пати претходно немајќи доверба во институциите но и во Владата на Република Македонија од...
spot_img

НАЈЧИТАНИ

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ