spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeСиндикатиУПОЗ: Севкупен победник на 28 спортски игри и средби

УПОЗ: Севкупен победник на 28 спортски игри и средби

Во фер и натпреварувачка атмосфера од 01.06 до 04.06.2023 година, во Хотелскиот комплекс Метропол во Охрид, се одржаа 28-мите спортски игри и средби на Синдикатот на УПОЗ. Оваа година, учество зедоа над 400 учесници на Синдикатот на УПОЗ од 34 синдикални организации и тоа од:

 • Државен пазарен инспекторат
 • Општина Битола
 • ЈП Стрежево Битола
 • Град Скопје
 • Државен завод за ревизија
 • Царинската управа на РСМ
 • Основен суд Куманово
 • Државен инспекторат за земјоделство
 • Основен суд Тетово
 • Дирекција за заштита и спасување
 • Општина Гевгелија
 • Основен граѓански суд Скопје
 • Општина Демир Хисар
 • Општина Карпош
 • КПУ Затвор Штип
 • Општина Гази Баба
 • Агенција за катастар на недвижности
 • Здружение на возачи на град Скопје
 • Општина Струмица
 • Основен суд Струмица
 • Агенција за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој
 • Основен суд Кавадарци
 • Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство
 • Општина Крива Паланка
 • Центар за социјална работа Велес
 • Јавните обвинителства на РСМ
 • Основен суд Делчево
 • Општина Кочани
 • Службен весник на РСМ
 • Управата за јавни приходи
 • Општина Тетово
 • Општина Штип
 • Министерство за информатичко општество и администрација
 • Општина Кавадарци

Севкупен победник во машка конкуренција беше екипата на Општина Карпош со освоени 10 поени, а севкупен победник во женска конкуренција беше екипата на Фондот за пензиско и инвалидско осигурување со освоени 11 поени.

Севкупен победник на 28-мите спортски игри и средби на Синдикатот на УПОЗ беше Синдикалната организација при Општина Карпош со освоени 27 бод.

Наградата за фер плеј ја доби Агенцијата за катастар на недвижности, а за најдобар спортист беше избрана Биљана Младенова од Основен суд Кавадарци со освени три први места и едно трето место.

Свеченото отворање се одржа на терасата на хотел Белви а претседателот на Синдикатот на УПОЗ Трпе Деаноски ги поздрави учесниците и ги отвори спортските игри. И оваа година, подржувачи на Синдикатот на УПОЗ беа Кожуфчанка од Кавадарци, Халк Банка и Скопска пивара АД Скопје.

За помасовно учество, шест синдикалните организации ја искористија можноста која ја дава Солидарниот фонд и искористија 104 позајмици во вкупен износ од 643.600,00 денари.

Третата вечер беше резервирана за доделување, за што беа обезбедени пехари и дипломи што преставуваше врв на тридневните натпреварувања, дружења и забава.

Врз основа на искажувањата и впечатоците на сите учесници, можеме да констатираме дека имавме успешни игри и средби.

 

 

 

 

Извор: УПОЗ

Прочитајте

МЈА: Лазе Јаќимоски ја презеде функцијата Заменик – Министер за Јавна...

0
Во просториите на Министерството за Јавна Администрација денес беше извршено примопредавање на должноста Заменик - Министер за Јавна администрација. Министерот за Јавна администрација, Горан Минчев, заедно со поранешниот Заменик - Министер на Министерството...