spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeСамостојни органиОргани во состав

Органи во состав

УЈП: Преку мерката МОЈДДВ кај граѓаните досега се вратени 7.3 милијарди денари

Управата за јавни приходи известува дека ја изврши исплатата на средствата од МојДДВ, за второто тримесечје од оваа година. Кај граѓаните кои скенирале фискални сметки...

УЈП: Платете го веднаш доспеаниот данок по ДЛД-ГДП за 2022 година и избегнете присилна наплата

Согласно евиденцијата на УЈП, 3408 даночни обврзници ја немаат подмирено разликата за доплата на данокот на личен доход утврдена во Годишната даночна пријава за данокот...

УЈП: Работниот план со трезорот на САД за зајакнување на капацитетите за управување со јавните финансии, сузбивање на сивата економија и корупција

Директорите на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска, на Царинската управа Стефан Богоев и директорката за приходна политика и администрација при Трезорот на САД,...

УЈП: Мобилен Даночен Шалтер

Користете ги даночните услуги на „Мобилните даночни шалтери“. Со четири специјално опремени комбиња, даночниците секој месец ги посетуваат населените места каде Управата нема постојани...

УЈП: За 4 години – МојДДВ

По повод 4 години МојДДВ, директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска заедно со Министерот за финансии Фатмир Бесими во Клубот на пратеници оддржаа...

УЈП: Плаќање на аконтации на ДЛД за 2023 година

Почитувани даночни обврзници, Доброволното плаќање на даноците, изразено како подготвеност на даночните обврзници за законско, правилно и навремено исполнување на даночните обврски, ефикасноста, ефективноста и...

УЈП: Време за уплата на разликата за доплата на ДЛД-ГДП за 2022 година

Рокот за плаќање на даночната обврска по ДЛД-ГДП за 2022 година истекува на 30 Јуни 2023 год. Начин на исполнување на даночниот долг Даночниот долг треба...

УЈП: Мобилен Даночен Шалтер

Користете ги даночните услуги на „Мобилните даночни шалтери“. Со четири специјално опремени комбиња, даночниците секој месец ги посетуваат населените места каде Управата нема постојани...

УЈП: Меморандум на соработката со даночната администрација на Босна и Херцеговина

Директорката на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска и директорот на Даночната управа за Индиректно Оданочување на Босна и Херцеговина, Миро Џакула во Бања...

УЈП: Граѓаните да извршат увид во годишните даночни пријави за 2022 година

Граѓаните да извршат увид во Годишните даночни пријави за 2022 година што Управата за јавни приходи ги постави на корисничките профили во „е-Персонален данок“, за вкупниот...
spot_img

НАЈЧИТАНИ

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ