spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeСамостојни органиОргани во состав

Органи во состав

УЈП: Мобилен Даночен Шалтер

Користете ги даночните услуги на „Мобилните даночни шалтери“. Со четири специјално опремени комбиња, даночниците секој месец ги посетуваат населените места каде Управата нема постојани...

УЈП: Се продолжува рокот за поднесување на ДДВ-04 пријавите

Согласно Законот за даночна постапка, со цел одбегнување на отежнато поднесување на даночни пријави преку системот е-Даноци, и поради повеќето неработни денови во месец април...

УЈП: Апел за граѓаните да не отвараат СМС пораки кои повикуваат на задолжителна пријава од УЈП

Управата за јавни приходи информира дека кон граѓаните се испраќаат СМС пораки со кои се бара да извршат задолжителна пријава на лажна веб страница https: ujp-gov.mk/potvrda. ГРАЃАНИ,...

УЈП: Мобилен Даночен Шалтер

Користете ги даночните услуги на „Мобилните даночни шалтери“. Со четири специјално опремени комбиња, даночниците секој месец ги посетуваат населените места каде Управата нема постојани даночни...

УЈП: Плаќање на даночни обврски за ДЛД и ДД за 2022 година

Рокот за плаќање на даночните обврски по основ на ДД и ДЛД истекува на: до 30 Март 2023 година – за обврските по ДЛД-ДБ...

УЈП: Апликацијата МојДДВ е прилагодена на повисок лимит по корисник

Управата за јавни приходи ги информира корисниците на апликацијата МојДДВ, дека е извршено нејзино прилагодување согласно измените и дополнувањето на Законот за враќање на...

УЈП: Со УНДП продолжува соработката за креирање на поефикасен даночен систем

Зајакнувањето и развојот на институционалните и организациски капацитети за борба против даночното затајување и даночните измами, како и имплементирањето на Целите за одржлив развој...

УЈП: Добитник на награда на манифестацијата – Најдобрите во македонската е-трговија за 2022 година

Управата за јавни приходи во номинација меѓу седум државни институции е добитник на наградата ,,Владино решение во областа на онлајн услуги и плаќање за...

УЈП: Мобилен Даночен шалтер

Користете ги даночните услуги на „Мобилните даночни шалтери“. Со четири специјално опремени комбиња, даночниците секој месец ги посетуваат населените места каде Управата нема постојани...

УЈП: Презентиран највисок годишен Бруто Доход од годишната даночна пријава за 2021 година

Директорката на Управата за јавни приходи на денешната прес конференција го презентираше највисокиот годишен бруто доход од годишната даночна пријава за 2021 година. „За календарската...
spot_img

НАЈЧИТАНИ

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ