spot_img
HomeМинистерства

Министерства

МП: Известување за полагање на нотарски испит во априлска сесија

Прочитајте и дознајте: 👀👇   Известување за полагање на нотарски испит во априлска сесија         Извор: Министерство за правда   

МП: Преамбулата е приоритет во делот на вметнување на помалите заедници во државата, но се размислува и за други потребни измени на Уставот

    Министерот за правда Кренар Лога одржа брифинг со новинарите на кој се разговараше за сите актуелни теми и процесите низ кои се очекува да...

МЕ: ЈАВЕН ПОВИК за финансиска поддршка за женско претприемништво во туризмот

Прочитајте и аплицирајте: 👀👇 ЈАВЕН ПОВИК >>> БАРАЊЕ >>> ИЗЈАВА >>> ИЗЈАВА – ДРЖАВНА ПОМОШ 2023 >>>     Извор: Министерство за економија 

МТВ: Силно сме посветени на патните и железничките коридори

Заменик министерот за транспорт и врски Беким Реџепи вчера оствари работна средба со Филиш Шимен претставник на Стопанската комора на Виена.   На средбата заменик министерот...

МОН: Јавен повик за парична награда за прво, второ или трето место на меѓународен натпревар на математиката и природните науки, на ученикот и...

Врз основа на член 24-б ставови (1) и (4) од Закон за средното образование („Службен весник на Република Македонија“бр. 44/95, 24/96, 34/96, 35/97, 82/199,...

МОН: Јавен повик за парична награда за златен, сребрен или бронзен медал на една од 13 меѓународни научни олимпијади (International Science Olympiad), на ученикот...

Врз основа на член 24-б ставови (3) и (4) од Закон за средното образование („Службен весник на Република Македонија“бр. 44/95, 24/96, 34/96, 35/97, 82/199,...

МОН: Шаќири на координативен состанок со претставници на ЕУ делегацијата во Скопје

Министерот за образование и наука Јетон Шаќири, одржа координативен состанок со претставници на Делегацијата на Европската Унија во Скопје, на кој се дискутираше за...

МОН: Изготвени нацрт верзии на новите закони за средно, за стручно образование и обука и за образование на возрасните, интегрирани се сите конструктивни забелешки...

Три нови законски решенија ќе го стимулираат напредокот на средното, стручното образование и обука, како и образованието на возрасните. Нацрт верзиите се изготвени низ повеќе...

МОН: Конкурс за акредитација на здруженија на наставници за организирање на натпревари на учениците по одделни предмети во средното образование

Врз основа на член 24-а од Законот за средното образование („Службен весник на Република Македонија“ бр.44/95, 24/96, 34/96, 35/97, 82/99, 29/02, 40/03, 42/03, 67/04,...

МОН: Донесена времена одлука – Во средните медицински училишта ќе се запишуваат само редовни ученици

Министерството за образование и наука ги извести сите јавни средни училишта во државата кои имаат добиено верификација за изведување на настава од здравствена струка,...
https://www.esp.com.mk/spot_img

НАЈЧИТАНИ

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ