spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeСиндикатиСАДУСАДУ излезе на протест против антиработничкиот закон за административни службеници

САДУ излезе на протест против антиработничкиот закон за административни службеници

САДУ како синдикат кој е најзасегнат од промените на законите кои се однесуваат на администрацијата, денес излезе пред Собранието за да го изрази својот револт во однос на начинот на кој се носи законот за административни службеници, измените и целиот процес на брза постапка со европско знаменце.

особено самонот за административни службеници за кој мора да има јавна расправа, да се поднесат забелешки од сите засегнати страни за да има транспарентност во процедурата, да го помине и филтерот на Економско социјалниот совет па потоа да се премине на гласање во Собранието.

Текстот на законот за административни службеници не е истиот оној текст кој можеше да се најде на ЕНЕР и да се дискутира за него.

Свои забелешки САДУ преку Конфедерацијата на слободни синдикати ги достави своите забелешки и барања по однос на ова  до сите пратенички групи.

САДУ за овој протест имаше поддршка и од другите грански синдикати при КСС.

Извор: САДУ

Прочитајте

МЗ: Министерот Таравари во посета на хируршките клиники – До петок...

0
Министерот за здравство, д-р Арбен Таравари денеска по извршеното примопредавање на функцијата веднаш излезе на терен и ги посети хируршките клиники во клиничкиот комплекс,...