Охрид: Евроамбасадорот Гир и амбасадори од 15 европски земји во посета на општината

Градоначалникот на Охрид, Кирил Пецаков беше домаќин на  евро амбасадорот...

Охрид: Резултати од Јавниот повик за еднократна финансиска поддршка на лице кое е згрижено во згрижувачко семејство

Согласно објавениот Јавен повик за еднократна финансиска поддршка на...

Охрид: Ќе се доделуваат канти за отпад

Oпштина Охрид согласно Програмата за заштита на животна средина...

Охрид: Познати добитниците на стипендии за лицата со ретки болести и посебни потреби

Постапувајќи по Јавниот повик за доделување на стипендии на...

Делчево: Евроамбасадорот Гир и градоначалникот Трајковски донираа хуманитарни пакети

Во пресрет на Божиќ, евроамбасадорот Гир и градоначалникот Трајковски...

Делчево: Зајакнување на капацитетите за зголемување на безбедноста во сообраќајот

Општина Делчево е една од петте пилот– општини во државата,...